03 ΜΑΡ 2021

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ GRAEME PERKS

Στις 18 Ιανουαρίου 2021 πληροφορήθηκα σοκαρισμένη την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος ενός ιδιαίτερα προσφιλούς μου προσώπου, του πλαστικού χειρουργού Graeme Perks. Το περιστατικό είχε συμβεί τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου 2021, μέσα στο ίδιο το σπίτι του Graeme στην Αγγλία, στο Halam του Nottinghamshire. Ενώ, λοιπόν, εκείνος κοιμόταν με την οικογένειά του, πετάχτηκε από το κρεβάτι εξαιτίας ενός θορύβου που έμοιαζε να προέρχεται από σπάσιμο γυαλιού στο ισόγειο. Κατεβαίνοντας να ελέγξει, βρέθηκε αντιμέτωπος με κάποιον που είχε περιλούσει τον χώρο με βενζίνη κι ετοιμαζόταν να βάλει φωτιά. Τότε ο εισβολέας επετέθη στον Graeme, ο οποίος, παρά την αντίσταση που προέβαλε και την πάλη του με τον άλλον, εγκαταλείφθηκε εν τέλει αιμόφυρτος, έχοντας δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές στην κοιλιά και τον θώρακα. Ετοιμοθάνατος λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δίνοντας μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν συντριπτικά εναντίον του, όμως τελικά τα κατάφερε. Κι έτσι ενάμιση μήνα αργότερα, μαθαίνω συγκινημένη ότι πήρε εξιτήριο και βρίσκεται πάλι στο σπίτι του, στην αγκαλιά των δικών του ανθρώπων. Ένα μεγάλο μπράβο στον ίδιον, αλλά και σε όσους αγωνίσθηκαν να τον σώσουν!


Οχήματα της αστυνομίας έξω από το σπίτι του Perks, την ημέρα του περιστατικού.


Για την ιστορία σημειώνω ότι ως ύποπτος συνελήφθη και κρατείται ένας πλαστικός χειρουργός, πρώην συνάδελφος του Graeme – λέω πρώην διότι, δύο μήνες πριν από το συμβάν, ο Graeme είχε συνταξιοδοτηθεί. Οι δυο τους εργάζονταν στο ίδιο νοσοκομείο στο Nottingham, στην κλινική όπου επικεφαλής ήταν ο Graeme, με τον φερόμενο ως δράστη να έχει αντιδικία μαζί του, καθώς τον θεωρούσε υπεύθυνο για την αποπομπή του από το NHS(1) λίγα χρόνια νωρίτερα (για τη γνωριμία μου με τον Graeme Perks βλ. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, 2017, 19 ΟΚΤ 2017 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ MENICK, PERKS).


(1) Το NHS (National Health System) αποτελεί τον εθνικό φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης και σχετικών υπηρεσιών στη Μεγάλη Βρετανία.